Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Ubåtland

Karlskrona er vel mest kjent for episoden med den grunnstøtte russiske ubåten, som Harald Heide Steen har udødeliggjort. Men ufortjent, dette er en historisk svært interessant by som fortsatt tar vare på stolte tradisjoner. Ikke overraskende at den er oppført på Unescos verdensarvliste.

Et utdrag fra verdensarvkommiteen i 1998 lyder slik: “Örlogsbaser spelade en viktig roll under de århundraden när storleken på ett lands flottstyrka var en avgjörande faktor i europeisk realpolitik och Karlskrona är den best bevarade och mest kompletta av dem som finns kvar.”

Sverige som vi kjenner som landet som har insistert på sin nøytralitet, har ikke alltid vært den snille naboen. Skrytekartet fra 1600-tallet viser at Sverige har vært større enn det vi kjenner idag. Vi skal ikke dvele ved denne historien, men bare nevne en for oss viktig detalj. Gjennom 350 år som orlogsbase har de klart å bygge et bolverk mot fiendtlige skip og seilbåter. Denne fantastiske skjærgården er gjort nesten helt utilgjengelig også for oss som har fredelige hensikter med å være her. Det er lave bruer og undervannsbarrierer som styrer trafikken gjennom en godt bevoktet hovedled. Når du først er kommet inn er det imidlertid ei god havn og en interessant by.