Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Blekinge

Vi lovte dere bilder fra Skåne når tåka letta. Det løftet holder vi ikke. Vi dro tidlig fra Simrishamn for å bruke den gunstige vinden nordvestover opp til Hanö.

Det er ei lita, idyllisk øy med 30 fastboende og bilfri. Det vi ikke visste før ankomst var at vi ikke lenger var i Skåne, men i Blekinge. Det kan dere vel tilgi? Bildet er fra den lille havna som er dyp og gir god beskyttelse. Men med grov sjø mot moloen ble det allerede på kvelden ubehagelig med saltvannsdusj over båten. Vi valgte å la visitten vare bare natta over, og dra videre neste morgen mot Karlskrona. Synd å ikke få tatt den 3 timers merkede runden rundt øya, men bra å komme inn i ei rolig havn til den varslede kulingen dagen etter.

Den piper over hodet på oss nå. Dere må altså ta til takke med et bilde fra havna på Hanö. Det er i serien: Kan du se hva som mangler på dette bildet? Svaret: Det norske flagget. Det er nok betegnende for hvem som ferdes mest i disse havnene. Etter Øresund har vi ikke sett en eneste norsk båt, men tyske og nederlandske dominerer gjestelista i havnene. Bornholm er jo ikke langt unna, så det danske flagget er også bra representert.