Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Strelasund

Det var tid for å si farvel til Polen for denne gang. Etter gode dager i Świnoujście fikk vi gunstig vind for å komme oss videre. God bør opp langs Usedom, før vi runda nordspissen og passerte den lille øya Ruden. Så satte vi kursen vestover over innhavet Greifswalder Bodden mot Strelasund, som er vikingenes navn på sundet. Byen Hansestadt Stralsund ligger ved den vestlige inngangen til sundet som skiller øyriket Rügen fra fastlandstyskland.

Vi hadde god bør hele dagen og med en vestakuling (motvind) i vente, tok vi hele strekket på 60 nautiske mil denne torsdagen. God fart i båten betydde også at vi nådde åpningen av jerbanebrua inn til byen kl 17.20.

Strelasund er på 15 nautiske mil med trange renner og lite vann under kjølen, men nok til å flyte. Vilje har vært i disse farvannene før, og vi vet av erfaring at dybdeforholdene gjør det nødvendig å være konsentrert hele tida.

Slike farvann er vel også grunnen til at kvitteringen for betalt havneavgift i Stralsund har denne hyggelige påskriften: Wir danken für Ihren Besuchen und wünschen immer eine Handbreit Wasser unterm Kiel. Det er akkurat den følelsen vi har hatt på deler av dagens tur, at det er en håndsbredde vann under kjølen, men det er nok til at vi flyter.

Stralsund er en fin by med en god byhavn. Ved siste besøk rakk vi ikke å få med oss så mye av det denne byen har å by på. Vi gleder oss til å ta oss tid til det nå.