Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Hél

Denne byen som ligger på landtunga noen nautiske mil nord for byene Gdansk, Sopot og Gdynia, har ei stor og beskyttet havn. Dette er først og fremst ei havn for dags- og weekendturister, en relativt stor fiskeflåte og folk som oss, som skal seile videre.

Dette er en typisk badeby, som fylles opp om sommeren, når forholdene er slik som nå. God temperatur i vannet og mye renere vann enn det vi har sett tidligere i Østersjøen. Her er det bare polakker og det snakkes bare polsk. Innslaget av slike som oss er også overraskende beskjedent til å være høysesong og gunstige forhold for seiling. Det er en liten svensk og en stor britisk seilbåt i havna, ellers bare polske.

Denne byen ville nok vært mer interessant å besøke utenfor sesongen, med aktivt fiske som det viktigste. Nå må vi bare forsone oss med ribturister og salgsboder med alt av billige varer til for høye priser. Badeleker, kosedyr, souvernirer, snacks, is, røyket fisk, lavkvalitetsklær og mye mer som det går an å lure på kjøpelystne ferierende. Et unntak fra alt “juggelet” er ravsmykker. Det må være store forekomster av rav langs disse lange kystene og de bearbeides til fine ting som relativt sett er rimelige.

Vårt prosjekt i morgen søndag er å mønstre av fra skipperansvaret på Vilje og la en av fergene ta oss inn til Gdansk for å se byen som så mange mener det vil være et feilgrep å reise fra. Vi gleder oss til det.