Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Fergeturister

Vi hadde allerede i forberedelsen til denne turen sett på Hél som et aktuelt sted å fortøye etter Klaipeda. Det viste seg å være et godt valg. Vi fikk noen få litt hete dager, som dere hjemme. Her ute i havkanten var det bare behagelig.

Dessuten var det helt greit å overlate ansvaret for en dagstur inn til Gdańsk til en profesjonell fergeskipper. Vi har vært underveis i tre måneder og det kjentes godt å være passasjer for en dag. Ferga heter Opal. Ikke akkurat noe smykke, men egnet for formålet og sikkert til å stole på.

Gjestehavna i Gdańsk er også midt inne i byen. Det vllle vært et ganske svett opphold der inne med stekende sol og helt i le for det lille svalende vinddraget vi har her i Hél havn. Det oppveier ulempen med alle badeturistene og en standard på dusj og toaletter som kunne vært bedre. Vi er robuste på slikt, så det er første gang vi nevner det. Litt underlig når disse anleggene er betjent 24/7 for å kontrollere at alle som bruker det har betalt sin avgift.

Det står ikke helt i stil med grensekontrollen. Nå har vi hatt fem forskjellige uniformerte og bevæpnede kontrollører på brygga, som har kommet bare for oss. Alle har stilt de samme spørsmålene om hvor vi kommer fra, hvor vi skal, hvor mange vi er ombord og om vi har vært innom Russland. Vi kunne ønsket litt mindre kontroll og litt mer renhold.