Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


En liten overraskelse

Vi skal videre og har en overfart til Danmark foran oss. Den er en lang dagsetappe, og vi bestemte oss derfor for å forkorte den med et par timer med å flytte oss fra Stralsund til en liten loshavn helt ute ved utgangen fra sundet til den pommerske bukta.

Det var derfor uten forventninger til havna vi fylte opp med vann og diesel og tok en formiddagstur ut til Barhöft, som havna heter. Forberedt på å bruke ettermiddagen ombord til å forberede neste dags seilas, fortøyde vi på ei god flytebrygge midt i havna.

Så viste det seg at denne lille havna, som knapt er omtalt i havneguidene, er en juvel. Et idyllisk sted i nasjonalparken, med en liten butikk og kafe (bildet) som var drevet av driftige damer som likte å betjene turistene. Det setter alltid en god stemning.

Et steinkast bak butikken var stedets hotell med en stor restaurant. Vi avsluttet dette litt korte oppholdet i Tyskland med en aldeles utmerket middag, servert utendørs av en erfaren serveringsdame som “kvitret ved bordene”. Bedre avslutning kunne det ikke bli, og med en natt uten en lyd som forstyrret, var vi klare for å dra mot Danmark.