Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Forholdene bestemmer kursen

Turen videre fra Barhöft er 6-7 nautiske mil med trange renner for å komme ut av Rügenarkipelet og nordover langs Hiddensee for å styre gjennom den vorpommerske nasjonalparken med store grunnflak. Det er konsentrasjonskrevende for oss som ikke har årelang erfaring med å seile i slike renner.

Vi hadde laget en plan for dagen som var å benytte den varslede og moderate sørvestlige vinden til å komme oss over til Grønsund, mellom Falster og Møn, og inn til Stubbekøbing. Nok en gang erfarte vi at det ikke er planene som bestemmer, men forholdene. Den varslede vinden som ikke skulle bli noe sterkere enn 8-9 m/s, og avta ut over ettermiddagen, bare økte på og ble mer vestlig. Vi forandret derfor planen og bestemte oss for å gå til Klintholm, litt lenger nord. Det er ei fin havn rett sydvest for Møns klint. Med skarp kryss og tiltagende vind og sjø, ga vi også opp den planen.

Vi falt av (PS: Det å falle av betyr ikke det samme som i ridesporten.) og Vilje surfet i 7-8 knop på sjøene nordover mot Rødvig. Bak klinten fikk vi sjøle og en behagelig seilas noen ettermiddagstimer inn til Rødvig havn. Det ble 12 timer underveis, en god gjesteplass og danske nystekte spetteflyndrer i cockpit før vi sluknet. Vi har nå tatt i bruk det niende gjesteflagget på turen og skal bare runde Stevns klint her rett nord for oss, før vi forlater Østersjøen for denne gang.