Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


“Meget ringe sigt”

Vi har flyttet oss til Simrishavn, på sørøstkysten av Sverige. Sigurd Jorsalfare var her før oss, men det er lenge siden (1123). Vi er eneste norske båt i havna. Ei veldig hyggelig og godt tilrettelagt gjestehavn. Og best av alt, nå kan vi se den. De siste dagene har vært skjemmet av den typen vær som vi liker aller dårligst - tjukk tåke.

Vi følger mye med på DMI (Dansk Meterologisk Institutt) sine meldinger. De er mer presise enn YR sine godværsmeldinger, og slår av og til også svenske SMHI i deres hjemmefarvann. Tittelen på dette innlegget har vi sett hver dag de siste dagene. Ikke at det er noe stort problem å være underveis i tåke, men hvorfor? Vi er ikke her for å forflytte oss, men for å oppleve nye steder, se land, og nye farvann. I dag var tåka så tjukk at vi måtte konsentrere oss for å finne moloåpningen. Vi har alt vi trenger av moderne utstyr for å finne veien, men vi vil gjerne også se veien!

Vi har hatt mange dager med den mest ugunstige vinden for videre ferd og vi har hatt noen dager med tåke så tjukk at vi bare har forflyttet oss noen beskjedne mil de siste dagene. Nå ser det ut til å komme et skifte som kan gi oss bedre forhold, og for dere som leser bloggen, bedre bilder. Dagens bilde er tatt tett på kysten av Skåne med dagens beste sikt. Tåka letter og vinden snur. Så i neste innlegg kan vi fortelle og vise litt om hvordan det ser ut i sørøstlige Skåne.

Forøvrig kan vi melde at dette er en værmelding og ikke en stemningsmelding. Vi har det utmerket ombord og gleder oss til fortsettelsen.