Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Klar for sjøsetting

Lesere av denne bloggen har vel lurt på fortsettelsen?

Vi ble løftet opp, og verkstedet her startet arbeidet med å få roret av for inspeksjon og reparasjon 3. juli som avtalt. To dager senere var jobben gjort. Roret var montert tilbake på plass og fungerte bedre enn noen gang.

Så hva somler dere med da? Samme dag fikk vi beskjed om dødsfall i nær familie, og planene måtte kastes om. Verftet var hyggelige og lovte oss en trygg plass for Vilje, inne på avlåst opplagsområde, mens vi var hjemme for å delta i bisettelse.

Bare 30 minuttet med toget sørover til Emden er det anløp for ferga som går til Kristiansand. Det var en grei forbindelse. Vi returnerte med samme båt fredag 15. juli, og er nå tilbake ombord. Værutsiktene er bra for kommende uke, så vi regner med å avslutte litt etterarbeid på mandag og bli løftet ut på tirsdag.

Vi er avhengige av tidevannet for å komme oss nordover i den grunne renna, så det er mulig vi må stoppe en natt i Norderney for å klare å dagseile videre til Cuxhafen og Kielkanalen. Eventuelt drar vi via Helgoland for å få god effekt av tidevannet, og dermed redusere antall timer underveis. Vi skal holde dere oppdatert på bloggen.