Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Klart vann

I Rendsburg måtte vi gjøre litt kontorarbeid. Det er enkelte ting vi ikke slipper unna, og en av dem er selvangivelsen. Nå er den kontrollert, justert og sendt, så da kan vi fortsette turen. Takk til Skatteetaten, som gjør det mulig å gjøre hele jobben på nett, hvor som helst.

Det var en grei siste kanaltur før vi sluset ut i Kiel-fjorden og fikk for første gang på noen uker, klart vann under kjølen. Kanal- og elvevannet har hatt en litt kvalmende grå-grønn farge, og kontrasten til vannet utenfor slusen er stor.

Vi gikk nordover i Kielfjorden til Laboe, et ferie- og badested, men med en stor privat lystbåthavn. Av de rundt 100 havnene vi har besøkt, er nok dette den mest veldrevne. Den har alt av service og blir drevet med stolthet og vennlighet. Og vi har vel ikke sett det så skinnende rent noe sted.

Det gjelder for så vidt også de lokale båtene. I motsetning til Vilje, som har vært underveis i ti måneder, så er alle båtene her nettopp sjøsatt etter vinteropplag, alle er nyvasket og nypolert og med få unntak har de hvitt skrog. Det ser mer ut som en flytende båtmesse der de overgår hverandre i vask og glans.