Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Krigsminner

Foruten sandstranda på noen kilometer her på stedet er det krigsmonumenter Laboe er mest kjent for. Et monstertårn i teglsten på 80 meter som minne om falne i to verdenskriger og en museumsubåt med en for oss spesiell historie. U-995 ble bygget i Hamburg i 1943 og satt inn i tjeneste i nord. Murmanskkonvoiene var mål de siste årene av krigen.

Ubåten ble tatt over av engelske styrker etter kapitulasjonen og senere overført til den norske marinen, der den var i operativ tjeneste med navnet Kaura, helt til den ble utrangert på 60-tallet. Da fikk Tyskland tilbud om å kjøpe den tilbake for én DM. Det hører med til historien at tyske myndigheter avslo tilbudet, men en militær forening tok den imot og gjorde den til museum. Nå står den her på stranda som et dystert minne om de mange skjebnene under og etter torpedering i nordatlanteren.

Vi fikk ikke den vestavinden vi hadde håpet på for å dra direkte østover mot Heiligenhafen. Vi har det fint her i Laboe, så vi blir her i helga og gjør litt vedlikeholdsarbeid på båten. Nå ser vi fram til noen gode seilaser etter dager med kanal- og elvefart. Årets april byr ikke på de høye temperaturene, men vi har jo en lang vinter bak oss som gjør at vi ikke er alt for kresne når det gjelder varme. Vi innrømmer allikevel at det skal bli godt å starte opp igjen med fast uteservering i cockpit.