Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Stormfullt

Vi ble liggende en hel uke i Skärhamn for å vente på at noen kraftige lavtrykk skulle passere. De står i kø nå. Det visste vi da vi dro, så vi er verken stresset eller overrasket over at vi forflytter oss sakte sørover nå i adventstiden.

Det har vært stormer og snøkaos sør for oss, både i Sør-Sverige og i Danmark, så foreløpig har vi bare hatt en fordel av å ikke komme oss raskere sørover. Vi fikk en luke med fint vær torsdag 3. desember og benyttet den til å komme oss ned til Göteborg. En nydelig dag, med gamle dønninger, men gode forhold over Marstrandsfjorden, med milde vinder og tilløp til sol de seks timene hele turen tok.

Marstrand er litt som Lindesnes. Vinden får ekstra styrke her, med den beliggenheten stedet har langt ut i havet. Med mye vær lytter vi stadig til værmeldinger og synes en av de siste meldingene fra det svenske meteorologiske instituttet (SMHI) er illustrerende for hvordan været arter seg nå i starten på desember: "Ett intensivt lågtryck rör sig från Skagerack till Norra Kvarken och vidare nordost. Ett omfattande lågtryck närmar sig i väster.»