Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Pikene på broen

Etter litt sykdom og motvind i Aarhus, fikk vi den vinden fra VNV som vi hadde ønsket oss. Dagtemperaturen er fortsatt lav, men med skyfri himmel og en sol som begynner å varme litt, dro vi videre sørover mot Lillebælt. Turen ned dit var i lengste laget som en dagslysetappe, så vi valgte å ta en stopp i Hov, eller Hou (litt uklart hva som er riktig stavemåte).

Vinden innfridde og ga oss en nydelig seilas de 20 nautiske milene sørover. Med vinden tvers, varierende mellom 10 og 13 m/s og et par varmegrader, var det langt nok som dagsetappe.

Det var et godt valg! Vi fikk “honnørbrygga” til havnesjefen med tilgang til alt vi trengte. De fleste av de havnene vi har besøkt, har en historie som på en eller annen måte er knyttet til næringsvirksomhet, men ikke her. Hertugen av Schleswig bodde her og hadde anskaffet en 30 tonn stor lystbåt. Når man har en stor båt, penger og makt, hva er da mer naturlig enn å bygge en egen havn til båten. Slik ble altså Hov havn til, og framstår i dag som en veldrevet lystbåthavn med et lite bysentrum og noen flotte rekreasjonsområder både syd og nord for havnen. Stedet er også havn for fergene til Tunø og Samsø.

Som dere ser av bildet, og som vi også har omtalt tidligere, er det en sterk tradisjon med vinterbading her på Jylland. På vår formiddagsvandring langs stranda nordover traff vi disse tre damene på vei ut til sitt daglige sjøbad.