Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Hyggelig selskap

Med en liten norsk koloni her i havna, inviterte Vilje de andre skipperne over en kveld. Lørdag kveld inviterte Abeline på en gammel dansk mattradisjon. Klar suppe servert med kjøtt- og melboller. Nydelig mat og hyggelig selskap.

Søndag morgen slapp Christian fortøyningene og dro nordover mot Vesterø på Læsø, mens vi hadde en fin strandtur til fots nordover i sivkanten mot Kattegat, i strålende solskinn og den første opplevelsen av en kommende vår. Ja, sola varmet så godt at vi fikk en time i sola ute i cockpit, før vi måtte krype innendørs.

Det ble en hyggelig restaurantmiddag med Bjørn på søndagskvelden, før han også dro nordover mot Vesterø på mandag morgen.

Vi blir her noen dager til, mens temperaturen beveger seg opp over frysepunktet. Neste etappe blir ned til Grenaa, dvs i overkant av 40 nautiske mil. Vi trenger en hel dag på den turen, så det gjør en stor forskjell å ha plussgrader mot det vi har her nå, som på det kaldeste er minus 8. Det er også en viktig endring at dagen her allerede er nesten en time lengre enn ved solverv, det betyr mulighet for lengre etapper i dagslys.