Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Nytt flagg

Vi dro tidlig fra Gräddö og hadde bare noe få sjømil for å tråkle oss løs fra svensk skjærgård før vi var ute i Ålands hav, med kurs for Mariehamn.

Dette helt spesielle øyriket med Fasta Åland, som det heter, som den dominerende øya og Ålands eneste by, Mariehamn, gledet vi oss til å besøke.

De aller fleste ålendinger bor i de ni kommunene her på øya. De sju andre kommunene utgjør Skärgårdshavet, som er navnet på det øvrige Åland, som omfatter 6700 øyer og skjær. Dette området strekker seg østover mot Åbos skjærgård i Finland.

Det var en fin overfart i noe som begynner å minne om sommer. Nå var det tid for nytt gjesteflagg. For Åland er riktignok en region med finsk overherredømme, men fikk sin selvstendighet i 1921 og har sitt eget flagg (bildet).

På 90- tallet ble også Åland selvstendig medlem av EU, bare med noen få tilpasninger til sin nasjonale status. Selv med sin finske tilknytning i snart 100 år er det fortsatt det svenske språket som dominerer. Svensk valuta er imidlertid vanskeligere å benytte. Her er det euro som gjelder.