Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Hvide Sande

Vår forrige havn, Thyborøen, var ei viktig havn som passasje ut og inn av vannveien gjennom Jylland. Havna her i Hvide Sande er like viktig og spesiell.

Midt på denne kyststripa på vestkysten av Danmark har de anlagt ei havn som tilsynelatende bare er en liten åpning i sanda mellom to moloarmer, for de som har noe her å gjøre. Men sannheten er en annen. Gjemt bak klittene og sandstrendene skjuler det seg ei fiskerihavn som er ei av Danmarks største. 200 fiskebåter har hjemmehavn her. Det imponerende store fiskemottaket som ligger rett bak oss her i gjestehavna betjener hele flåten. Kjøle- og fryseanlegget durer og går 24-7.

Og ikke bare er havna viktig for fiskeriet her utenfor, den er også sentral for aktiviteten på innsiden. Hele den store Ringkøbing fjord regulerer vannstanden med den store slusen her i havna. En trafikksluse gjør det mulig for båttrafikken å gå inn i fjorden og inn til Ringkøbing by.

Et søk på Google kan fortelle at det er 20 hoteller på dette stedet. I tillegg er denne kyststrekningen ettertraktet for bobilturister. Det virker nesten som om tysk er hovedspråket her. Rett skal være rett, turistene kommer ikke for å oppleve fiskerinæringen inne i havna, men strendene. Hvide Sande bærer navnet med stolthet. Så langt øyet kan se er det fantastiske hvite sandstrender både sørover og nordover.