Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Harlingen

Neste havn var Harlingen. Bare en kort tur med tre brupasseringer og to akvedukter. Vi var i tvil om havnevalget. Alternativene var å ta inn enn liten sidekanal rett før slusa ut i Nordsjøen, eller å sluse ut og gå inn i Nordhavna midt i byen. Vi valgte det første alternativet, "Harlinger Watersportvereniging", og angrer ikke. Den lille marinaen ligger som en liten oase mellom velstelte hager og løvskog. Innseilingen er 4,80 meter bred, så det begrenser også hvilke båter som går inn hit. På ventebrygga stod en hyggelig havnemester og tok imot oss. Hun ville vite hvor dypt Vilje stakk for å anvise oss plass. Det ble bare noen meter unna. Havna grunner opp innover, så hun ville ha oss langt ute. Så her ligger vi longside 20 meter fra servicebygget, med utsikt til slusa og 15 minutter å gå til sentrum av Harlingen. Det kan nesten ikke bli bedre.

Vi har fått advarsler om ekstremt overfylte havner disse ukene, når nederlenderne ferierer, så vi var svært fornøyde med havnevalget og at vi faktisk kunne slå oss til ro i Harlingen noen dager. Presset på havnene gjør at vi ikke har det travelt. Utover i august avtar presset.

Harlingen er en innholdsrik by sett med maritime øyne. Den er havn for alle typer båter i alle størrelser. Det er ingen tilfeldighet at denne byen var ett av samlingspunktene for «Tall Ships Race» i juli. Ingen andre havner på den friesiske kysten kan ta imot så mange skuter og gjester. Vi tar for oss av det byen byr på, og forbereder neste legg som blir å sluse ut i vadehavet igjen, for så å sluse inn i IJselmeer gjennom Kornwerderzand-slusen en drøy times tur herfra. Neste havn har vi ikke bestemt, men det er flere gode alternativer med en grei dagsetappe.