Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Fjord og fjord?

For å sitere Wikipedia: «Limfjorden er et sund i Jylland i Danmark som forbinder Nordsjøen med Kattegat. Limfjorden er 180 km lang og har mange små og store øyer, viker og sund.»

Siden 1825 har den såkalte fjorden vært et sund. Det er betryggende for oss, for vi skal ut i den andre enden. På turen vi hadde på norskekysten i 2015, skrev vi om det Sigurd Slembe opplevde i 1138. Han flyktet nordover over Vestfjorden med fiender i kjølvannet, men tok feil av innseilingen til Raftsundet, og seilte opp Øksfjorden. Forskjellen på en fjord og et sund er enorm i en slik situasjon.

Vi bare trodde at våre elektriske problemer var løst på Læsø. Ved avreise fra Hals og inn sundet (les fjorden) var det med nød og neppe vi fikk start. Turen inn til Aalborg Skudehavn gikk problemfritt. Problemet nå er at motoren ikke starter igjen! Da er det ny runde med å finne noen som kan hjelpe. Heldigvis har folk fra det lokale verftet her i havna lovet å komme i morgen formiddag. Vi kommer ikke herfra før problemet er løst, og som vi skrev om Læsø, så er det verre steder å ha en ufrivillig stopp, enn Aalborg.

Vi har alt begynt å utnytte denne «fordelen». Bytur med innlagt dansk frokost hos Brødrene Price, gjør det lettere å glemme at vi er «stuck» her. Morsomheter om at det er en seilbåt, biter ikke på. Vi er avhengige av en motor som starter når vi vil at den skal starte. Går det som vi håper, er vi startklare i morgen. Går det som vi frykter, tar det tid og regninga blir stor.