Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Feilfinning

Vi fikk en uventet pinseferie i Vesterø havn på Læsø. Den feilen vi hadde med oss fra vi startet måtte løses. Vi fikk tips om en dyktig båtelektriker på øya, og bestemte oss for å prøve ham. Det å få en dyktig håndverker til å komme på kort varsel i begynnelsen av juni, vet alle er nesten umulig. Vi klarte det. Han lot oss vente et par pinsedøgn før han dukket opp, men kastet seg over problemet. Som så ofte før, og med folk som egentlig ikke har tid, var diagnosen: Delen må byttes og den kan ikke skaffes før tirsdag etter pinse.

Om det var ettertanke eller en annen presserende jobb som jaget ham tilbake 2. pinsedag vet ikke vi, men han kom uanmeldt, og fastslo at det ikke var noe feil på det mye omtalte reléet, så da begynte den gode feilsøkingen. Vi og han selv tror han fant feilen og fikk den rettet. Takk, Ole!

Som dere ser på bildet er det ikke noen straff å måtte tilbringe pinsen i Vesterø havn. Få havner er så veldrevet , levende og dansk. Havnebakken og Karlsens hotell i bakgrunnen kan bringe humøret tilbake, nesten uansett hva problemet er. At vi også nøt gjestfriheten til venner og naboer i Moss, i deres fantastiske sommerhus et steinkast fra havna, gjorde opplevelsen minnerik. Takk også til hyggelige båtnaboer i havna.

Med feilen rettet, kunne vi avslutte oppholdet i Vesterø havn, og dra sørover mot Hals andre pinsedag.