Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Da vet vi det!

Vi fikk et nytt teknisk problem som måtte løses, så dagene i Lemvig var delvis praktisk arbeid med bestilling av en ny pumpe, henting i Struer og montering, og delvis en konsekvens av at vi fortsatt hadde ustabile værforhold. Mye vind og kaldt. Det å ikke kunne sitte i cockpit rundt St. Hans på grunn av kald vind var ikke akkurat det vi hadde drømt om. Vi ønsket oss litt andre forhold på noen dagsetapper sørover på vestkysten som er ganske lange.

I dag tok vi turen ut hit til Thyborøen, dette helt spesielle stedet. Nå kan vi bekrefte ved selvsyn at Limfjorden er åpen i begge ender. Thyborøen er porten ut i Nordsjøen. Ja, og som navnet skulle tilsi, ei øy. Men dette er ingen øy, men derimot en lang fastlandsarm med tog- og veiforbindelse til Sør-Jylland. Åpningen ut er bare en merket renne som holdes åpen for alle typer fartøy.

Nå har vi endelig fått noe som likner sommervarme og nyter sola på vei inn i midtsommerkvelden. Været ser ut til å stabilere seg med varmere luft og roligere vinder. Vi blir her en dag for å se oss om før vi seiler ut i Nordsjøen og setter kursen sørover mot havna Hvide Sande.