Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.

Nordover igjen 2023


Siste etappe

Ja, så fikk vi tre døgn med landligge på Donsö, mens vi ventet på at Hans skulle blåse ut. Den ble så sterk og våt som de meldte. Mye vann, lyd, svell og krenging, men kontrollert med ekstra tamper og gummiavlastere. Donsö havn gjorde jobben og vi fikk et greit opphold, med dagligvarebutikk og restaurant i havna.

Leserne av denne bloggen må ha oss tilgitt at vi nå er på transport opp en kyst med kjente havner som tidligere er omtalt i bloggen. Neste stopp var en av våre favoritter i sørlige Bohuslän, Skärhamn. Denne gangen bare som en natthavn før neste etappe opp til nordhavna i Lysekil.

Vi har nå lette vinder og seiler med motorstøtte gjennom innerleden på denne fantastiske kysten. Nå merker vi også at presset i havnene har avtatt, så vi unner oss en stopp i Bovallstrand. Ikke mange gjesteplasser, men plass til oss. Vi har mange gode minner fra dette idylliske stedet og særlig fra Bryggcaféen som alltid serverer lekre retter med de ferskeste fiskevarene.

Nå er vi på den siste delen av denne kysten, og som nesten alltid legger vi turen innom Kostersund for en overnatting før vi krysser grensa og stryker det svenske gjesteflagget.

Vi gjorde god fart med medvind og medstrøm etter hvert. Tilbake i Søly mandag 14. august, midt på dagen. Vi har mye å oppsummere etter 15 måneder ombord, med varierte opplevelser. Vi ønsker alle våre følgere på bloggen en fin sensommer!

Fisk har vært det viktigste grunnlaget for bosetting på øyene utenfor Göteborg. Nå lever de av sånne som oss.