Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.

Målet er Tromsø, og opplevelser på Norvegen


Turen er i gang

Vi er i gang for alvor. Etter slippsetting og sommerfest i Evjesund, var vi klare.

Å utstyre, klargjøre og pakke for et år i båt er en spesiell øvelse. Alt som er utsatt, glemt eller prioritert ned kommer for en dag. Alt som skulle vært gjort i går må være gjort nå. Tre uker forsinket er vi ryddet ut av hus og leilighet, med alt det innbærer. Så skal båten stues, eller rettere sagt, fylles.

Det ble den, helt full. Nå startet det møysommelige arbeidet med å finne ut av hvor ting var og hvor det egentlig skulle være. Det tar dager.

Derfor skrives det ikke så mye fra denne første delen av turen. Vi er underveis, men sørlandet rundt er en transportetappe som brukes til å bo oss inn, dvs. rydde, stue, handle, forandre, forbedre, montere og sjøstue alle ting. Det er ikke mulig å lage alle løsninger på papiret. Det er først underveis det viser seg hva som fungerer og ikke fungerer. Nå begynner ting å fungere, men det er fortsatt mye som skal fikses.

Vi var slitne men fornøyde med å være i gang da vi forlot Evjesund 21. juni etter en hyggelig sommerfest. Vi har jo et spesielt forhold til dette stedet og de som eier og driver det. Arve har vært uunnværlig som fagmann på det meste som har med båten å gjøre. Uten ham ville vi ikke vært klare. Wenche har den fremdriften og de stayer­evnene som gjorde det mulig å klargjøre “hønehytta” vi leier før avreise.

Første etappe hadde innlagt stopp på Fuglevik marina, med fylling av dieseltank og en hyggelig prat med Kristin og Philip, som stilte på brygga med rosévin og lykkeønskninger for turen.

Så var vi i gang. Først etappe ble raskt bestemt som en minietappe tvers over fjorden og en god natts søvn etter fest og mye jobbing. Mågerø har en god havn for slitne turseilere, så vi stoppet der og hadde en hyggelig kveld og en god og stille natt.