Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Jul i Østerby havn

GOD JUL, kjære venner!

Vi har vært underveis i et halvt år. Selv med høstens stopp tre uker i Evjesund, kjenner vi på at det hele tiden har vært neste seilas og neste havn som har vært i fokus. Det preger livet ombord å hele tiden være på flyttefot. Noe av det fantastiske med dette livet, er nettopp å flytte seg, det å komme til nye steder hele tiden. Nye opplevelser underveis og i havn har vært kjennetegnet på turen så langt.

Kanskje er det nettopp derfor at vi nå med årets korteste dager føler trang til å stoppe litt opp, bare bo i Vilje, legge vekk sjøkartene og havnebeskrivelsene. Ha stille dager til å gjøre ingenting. Og som en vittig hund sa, det gjorde jeg i hele går, men ble ikke ferdig, så jeg fortsetter i dag! Ja, kanskje i flere dager.

Vi har bestemt oss for å feire jula her i Østerby. Her har vi alt vi trenger, det er ei god havn og ei hyggelig øy. De lokale fiskerne har nå brakt de siste fangstene til land og fortøyd for jula. Fiskebutikken er åpen og frister med alt av fersk fisk og skalldyr, fisk fra eget røkeri og et stort utvalg av det lekreste som kan lages av sjømat. Dagligvarebutikken har oppe sju dager i uka, og stenger ikke engang første juledag.

Her på øya brukes jula til å roe ned og ikke skru seg opp. Ved gjestebrygga er det ingen støyende naboer eller julemas. Jul her i havna blir fredelig.

Vårt bidrag til julepynting blir å ta i bruk vår nyinnkjøpte rødstripete voksduk og bytte det lilla kubbelyset med et rødt. Julemenyen er ikke bestemt, så det eneste vi kan røpe er at det ikke blir ribbe. Julegaven til Viljogvi er pakket ut allerede for et halvt år siden. Den er et helt år fri til å ikke gjøre noe annet enn å nyte reisen og livet ombord. Det er en dyr presang, men det er det vi har ønsket oss aller mest.