Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Vestover

Vi har vært så langt øst som vi planla å komme på denne turen. Fra Tallinn går turen vestover for første gang siden vi dro fra Moss. Vi skal inn i den estiske skjærgården helt i nordvest og derfra sørover mot Rigabukta.

Litt vemodig å forlate Tallinn, men vi fikk med oss mye av byen og i tillegg feiret 70-årsdag på en fremragende restaurant helt innunder bymuren. Hilde hadde gjort god “research”, som gjorde at det ble en av de fødselsdagene som huskes lenge. I dette tilfellet antakelig livet ut.

På den delen av turen vi starter på nå er det få havner som er dype nok for oss, så det krever litt planlegging å gjøre dagsetapper som er tilpasset ønsket om å se steder vi besøker, ikke bare fortøye, sove og dra videre.

Vi valgte den lille havna Lohusalu som første stopp. Et godt valg for oss, Det var kulingvarsel for natta og neste dag, så en “alongside”-førtøyning ved ei god brygge gjør det lettere å få en god natts søvn. Det fikk vi.

Det som gleder et seilerhjerte i denne havna er at havnekapteinen ikke er en kontorist som bare innkrever havneavgiften, men lenge før båter er inne i havna tar oppstilling på moloen for å gi beskjeder om plassering og er der og hjelper til helt til båtene er fortøyd. Og ikke lenge etter at vi kom, ble det det norske flagget heist i havna (bildet). Det er en hyggelig gest.