Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Kortreist ferie

Nå har turismen med service-, overnattings- og serveringsnæringene sørget for at det i alle fall gjennom sommermånedene legges igjen tilstrekkelig med złoty til at de klarer seg. Som dere ser på bildet, er de fantastiske sandstrendene her på kysten noen steder overfylt av polske turister. Folk ferierer i eget land.

Havnene er som sagt sårbare på grunn av pålandsværet og er ikke store nok til å kunne utvikle seg videre til å drive mer omfattende handel sjøveien. Det som er hyggelig for oss å se, er at de satser på fritidsflåten. Havnene gjøres mer tilgjengelige og for eksempel seilcharter er en vekstnæring. Det er imponerende å se den voldsomme interessen og begeistringen for seiling her i Polen.

Det som også må nevnes om Łeba er at den ligger nær nasjonalparken Słowiński, med sjøene Łebsko og Sarbsko og enorme sanddyner som flytter seg. Unesco har erklært parken som biosfærereservat. Slike områder er ment å kombinere vern av det biologiske mangfoldet og naturressursene, med bærekraftig næringsutvikling.

Nasjonalparken strekker seg også ut i havet. Vi overholdt bestemmelsene og seilte i en bue utenom. Der ute fra så vi hvor vakkert dette naturområdet er.