Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Den blå jomfruen

Nord i Kalmarsund er det ikke mye å se annet enn den lave landprofilen til Öland og den begynnende og like lave skjærgården på fastlandssiden.

Det er imidlertid ei øy som i motsetning til disse nesten usynlige landkjenningene skiller seg ut, ei lita øy som ruver hele 86.5 meter over vannspeilet. Helt annerledes enn all annen geografi her, og derfor også en myteomspunnet nasjonalpark og attraksjon på disse kanter.

Med det opprinnelige navnet “Blåkulla” er den kjent og beskrevet allerede på 1400-tallet. Her var tilholdssted for hekser som også møtte Satan på heksesabbat på skjærtorsdag. Det skal være så sterke heksekrefter at det fører til ulykke å ta med seg stein fra øya. Oskarshamn kommune får hvert år tilsendt steiner fra folk som har vært der ute og tatt med steiner som har resultert i ulykker og uhell. Kommunen sørger for å returnere disse steinene til øya.

Så altså, har dere sans for det okkulte og er på disse trakter, så ta båten fra Oskarshamn (bildet). Det er ikke havn der ute, så fergen som tar turister ut, kan bare sette baugen inn til fjellet på en le side, og hente igjen på samme måte.