Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Vinterhavn i Vlissingen

Så fikk vi til en avtale her i Stadshaven Scheldekwartier som for oss er svært gunstig. Vi ligger i ei nyutvklet lystbåthavn på innsiden av den store slusa ut av de nederlandske vannveiene. Havna er bygget i en gammel dokk og omgitt av moderne boligblokker, kontorbygg og en gammel nedlagt maskinfabrikk fra tidlig på 1900-tallet. Ikke akkurat postkortvakker utsikt fra cockpit, men stille. Ja, faktisk helt stille, uten sjenerende trafikk nær havna. Vi har to hundre meter til alt av det vi trenger: Baker, supermarked, grønnsaktorg, og i tillegg mye annet.

Etter å ha vært på en liten befaring til havna mens vi lå i Middelburg, etterfulgt av mailkontakt, hadde vi fått et tilbud som avgjorde valget. Vi takket for oss i Middelburg og tok turen ned hit. Etter bruåpningen for å komme inn i havna ble vi møtt av en havnekaptein som var akkurat så begeistret for besøk og stolt av havna som vi ønsket oss. Han hadde vært to timer lenger på jobb for å ta oss i mot og anvise plass.

Her er det nye, fine flytebrygger og alt på stell, med flytende servicebygg 20 meter unna, strøm og vann, avlåst havneområde med låskode på porten, plass til våre medbrakte sykler og havnesjefen tilgjengelig på telefon alle døgnets timer.

Så langt har vi ikke rukket å gjøre oss kjent med byen Vlissingen, men etter de første gå- og sykkelturene er vi veldig fornøyd. Byen virker innholdsrik og spennende som en typisk kyst- og fiskeriby. Det er mye å oppdage og mye å oppleve.

Førsteinntrykket er at dette var et godt valg av vinterhavn. Nå bruker vi litt tid for å bo oss inn, gjøre oss kjent med rutinene i havna og det vi trenger å vite om byen og nærområdet.