Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.

Sørover i NATO-land


Inn i det nye året

Foto: Peter Clarissen.

Vi har lagt 2022 bak oss med en hyggelig periode som gjester her i Scheldekwartier yachthaven. Riktignok avbrutt av jul- og nyttårsfeiring hjemme på Jeløya, men allikevel med et lite bidrag til stemningen i havna, med å utstyre Vilje med lyslenker langs rekka, dokumentert av havnekapteinen (bildet).

Tiden i ei stille havn uten forpliktelser og store utfordringer, gir god tid til både ettertanke og refleksjon. En av ettertankene er den hjemlige debatten om kanalbrua. Sett utenfra framstår kryssingen av en smal og grunn kanal mellom byen og øya som en nesten uoverstigelig ingeniørutfordring. Turen vår ned hit fra Lauwersoog til Vlissingen gikk nesten uten unntak på vannveier som likner vår hjemlige kanal. Tankekorset var at vi for å komme hit måtte passere litt over 80 bruer som alle måtte åpnes for båtfarende og lukke for bilfarende. Aldri var det noe problem. Så da håper vi på forståelse for vår undring over hva som er så vanskelig hjemme.

Returen fra Moss til Vlissingen ble med bil. Ukene mot varmere vær og vårpuss går raskt nå, så vi sørget for å få med oss alt vi trenger av utstyr til slippsetting og det årlige vedlikeholdet på skrog og propeller. Årets påskeuke blir tilbragt på land hos Breskens yachtservice på den andre siden av fjorden.