Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.

Seilas i historiske farvann


Vilje i Polen!

Det har vært hyggelig å besøke nye havner øst i Tyskland. Vi kunne ha blitt i de områdene resten av turen uten å bli angrepet av havnesjuken. Havnene er mange og interessante. Men vi gledet oss til å komme østover og inn i Polen.

Vi har lest mange havnebeskrivelser og historier om forholdene for seilere i polske farvann. Det var derfor med en viss spenning vi seilte ned i Der Pommerische Bucht, inn hovedløpet til Świnoujście, og rett inn i lystbåthavna.

Ingenting av det vi hadde lest stemte. Med Polen som medlem av EU, og del av Schengenområdet, merket vi ingen forandring fra de nordiske og tyske havnene. Ingen grensekontroll, ingen formaliteter med innsjekking, og god standard på all service i havna. I tillegg får vi inntrykk av at de lokale her setter stor pris på at vi er her, tonen er vennlig og imøtekommende.

Vi ligger fortøyd i en hyggelig gjestehavn, nesten inne i sentrum, men med store parker og turområder rundt oss. I Kröslin var det nesten bare vi som hadde gjesteflagg. Her er det mange, de aller fleste er tyske seilere og bare unntaksvis er det et nederlandsk, dansk eller svensk flagg å se.