Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.

Seilas i historiske farvann


Ny kurs

Vi har gode og interessante dager her på den polske kysten, men må innse at det blir for "masete" å nå de baltiske landene på denne turen. Østersjøen er stor og tiden tilmålt, så denne gangen får vi nøye oss med gode opplevelser i den sørvestre delen av Østersjøen.

Vi kunne fortsatt opp kysten mot det nordøstligste Polen. Derfra er det 100 nautiske mil utenfor den russiske enklaven og opp til Klaipeda, den største havnebyen i Litauen. Vår plan var å komme videre nordover derfra og over til Gotland for å bruke tid på den svenske østkysten. Det rekker vi ikke nå. Det tar tid å flytte seg til de få havnene på denne kysten, og vi er opptatt av å ha brukbare forhold både for å anløpe trange og grunne havner og for å ha en vindretning som gjør seilasen til en del av opplevelsen, og ikke bare en styrkeprøve for å nå et papirmål.

Vi har derfor besluttet å bruke en sørvestlig vind imorgen til å seile nordover til Bornholm. Vi tar det videre derfra, men da kan vi bruke tid på øya og også besøke noen svenske østersjøhavner vi ikke har vært i. Med det som plan kan vi også få med oss mer på hjemveien på den ruten vi velger.