Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.

Nordover igjen 2023


Nytt år

Som noen sikkert har observert, så var det lenge mellom nye innlegg på bloggen denne vinteren. Grunnen til det, er ikke mangel på idéer og stoff, men at det firmaet som hadde utviklet og administrerte hjemmesiden vår, ble kjøpt opp av et større firma, med et annet fokus, og med adresse til andre brukergrupper enn sånne som oss. Da er det en lykke å ha en sønn som er profesjonell utvikler og som raskt var ute og sa: Jeg lager en ny løsning for deres formål. Som sagt, så gjort. Det nyutviklede verktøyet er nå tatt i bruk. Det betyr at vi selv har full kontroll på administrasjon og innhold.

Da er vi klare for en ny seilsesong, og vi starter det nye året med å skrive litt om planene videre.

Det første som skal skje nå, er å kjøre bilen hjem med det vi har pakket som overflødig for videre seilas. Påskeuka er avtalt tid for opptak og vårpuss. Det skjer på den andre siden av fjorden (Westerschelde), i Breskens. Etter det trenger vi nok et par dager på å komme i orden og teste at alt fungerer, før videre ferd. Det farvannet vi seiler ut i, ser dere på kartet. Vi drar sørover i den engelske kanalen, antakelig med en stopp i en belgisk havn. Deretter har vi planlagt for den franske kanalkysten, men holder åpent for en eventuell kryssing over på den engelske sørkysten. Vi tenker å besøke en av kanaløyene, Guernsey eller Jersey, før vi runder Bretagne, på vei til den franske Biscayakysten. Et første delmål er Brest, helt i nordvest. Det er en by og ei havn vi har fått mange anbefalinger om.

Planen er å seile videre sørover på den franske vestkysten, ned til innseilingen til Bordeaux, som gir oss en ikke altfor lang overfart til den nordspanske kysten. Dette er planen, løst skissert, men både situasjonen i Europa, helse og annet kan gjøre at dette endrer seg.