Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


Inn Elben

Marinaen i Cuxhaven er ei god, veldrevet og hyggelig havn.

Fra lavvann i Cuxhaven tok vi turen sammen med vannet som strømmet inn i Elben. Vi hadde en tretimers tur inn til slusa inn i Kielkanalen ved Brunsbüttel. En grei tur og nesten ingen venting for å komme inn i slusekammeret. Den lille havna rett på innsiden av slusa er populær på denne tida. Det finnes ikke så mange andre fortøyningsmuligheter i kanalen. Det er heller ikke tillatt for fritidsbåter å trafikere kanalen i mørket.

Det var akkurat nok plass til at Vilje fikk presset seg inn til brygga med minst mulig margin, men nok. Det ble et par båter utenpå i løpet av kvelden, og da var det i grunnen fullt der i havna.

Inn- og utgangen til slusekammeret var så nær at vi nesten kunne ta på de største båtene.

Vi tar det fortsatt med ro for å knekke forkjølelsen vi har pådratt oss, så vi hadde en rolig morgen før avgang mot Rendsburg, som ligger godt over halvveis på kanalturen mot slusa i Holtenau i Kielfjorden.

Det ble en fin tur på rundt seks timer, men ikke til havnene i Rendsburg. Det blåste hatter og høy i det litt åpne bassenget ved byen. Det fristet ikke å forsøke å tre seg inn på en trang stolpeplass med vinden tvers. Nok en gang fikk vi bevis for nytten av å gjøre god research. Vi gikk ut igjen og til en ei nabohavn som har fått god omtale, og som viste seg å være et langt bedre alternativ. Her i Yachtservice Schreiber-Marina ligger vi nå før vi tar neste etappe i kanalen.