Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.


En av godbitene

Det var litt kjipt å snu, men vi innser at det var en riktig beslutning. Vi hadde nedlagt mye tid, arbeid og penger i forberedelsene til denne sommeren. Som vi har sagt før, så er det å kanskje måtte endre planer en viktig del av det å være i båt. Mye kan skje, mye kan endre seg, og det er alltid viktig å være forberedt på at ting ikke blir som vi ønsker. Så la oss legge det bak oss, bokstavelig talt, og se framover, bokstavelig talt.

Vi har det utmerket med å bevege oss nordover igjen. Det blir litt å tråkke i de samme sporene som på turen sørover. Som dyptstikkende seilbåt må vi holde oss til Staande Mastroute, og vi brukte mye tid på å vurdere de relativt få havnemulighetene dette gir gjennom Nederland. Med god hjelp fra litteratur og nederlandske seilere la vi opp en rute som viste seg å gi oss noen av «godbitene» på de nederlandske vannveiene. Nå besøker vi noen av de samme havnene igjen, og kan på den måten få tid til å bli enda bedre kjent med noen av stedene vi satte mest pris på.

Stedet vi skriver dette blogginnlegget fra er et godt eksempel på det. Jachthaven de Brassem er ei havn som har mye av det vi verdsetter. En fantastisk beliggenhet, god service og ikke minst en hyggelig havnesjef. Det han ikke røpet for oss i august, var at han etter sin karriere i marinen hadde planer om å bli musiker, men endte altså opp som havnesjef i en privatdrevet båthavn. Da vi ankom her 11. mai, kunne han røpe at han en gang i måneden gjennom hele sesongen har en konsert i havna utenfor havnekontoret. Alle med tilknytning til havna, lokale og gjester er velkomne. Årets sesongstart og første konsert var fredag 12. mai. Vi ble en ekstra natt!

I to timer underholdt han oss med eminent gitarspill og sang. Også en av de lokale båtfolka bidro vokalt. Rundt 40 mennesker som tilhørere og vi som eneste utenlandske gjester. Konseptet var: Ta med eget drikke, vi serverer snacks. Det er mange gode minner fra slike turer som denne, dette er et av de aller beste så langt. I morgen drar vi videre nordover.