Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.

Nordover med våren


Hjem, men uten hjemlengsel

Det er rart med dét. Livet ombord hadde funnet sin form og vi kunne egentlig bare fortsatt med å være underveis. Det var derfor med litt blandede følelser vi slapp fortøyningene på Nord-Koster torsdag formiddag, 9. juni, med kurs for Søly båthavn på Jeløya, Vilje sin hjemmehavn.

Det ble en fin siste dagsetappe hjem i litt kjølig motvind, men sol hele dagen. For å toppe serveringen ombord etter ankomst, gjorde vi en liten stopp i Engelsviken på Østfoldkysten for innkjøp av Skogens seikaker og fiskesuppe. Vi har handlet i mange fiskeforretninger på mange kyster, men ingen over og ingen ved siden av Skogen sine produkter. Vi er prinsipielt mot reklame på bloggen, så dette er et fortjent unntak.

For ikke å gjøre overgangen til landliv for brå, ble vi ombord og hadde en rolig kveld og natt i havna. Heldige vi, som har hatt et så flott år, og har så mye godt å komme hjem til.

Fredag morgen var det hverdag igjen, med alt som følger av å ha vært underveis i ett år. Vi skal ikke plage leserne av bloggen med det, men takke pent for oss og den overveldende interessen det har vært for å følge oss på bloggen. Nå skal vi bruke litt tid på å komme i orden på land før vi lover å skrive litt mer i ettertenksomhet om det vi har opplevd og erfart så langt, og om videre seilerliv. Inntil da ønsker vi dere alle en fin sommer.

Vi er å finne enten om bord, eller i det lille huset vi leier på Evjetangen. Midt i juli flytter vi inn igjen i leiligheten i Strandpromenaden, som har vært leid ut dette året.

Hilde og Helge