Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.

Målet er Tromsø, og opplevelser på Norvegen


Værfast i Ørnes

Vi har for første gang på turen ligget i ro noen dager for å la en ganske hissig kuling blåse fra seg. Den kom kraftig ned fra fjellene her vi ligger og irriterende nok med motsatt retning av det som var meldt. Vi logget opp i 26 m/s i kastene, men styrken var i snitt en stiv kuling. Vi har imidlertid vendt oss til å respektere at det i havsbandet her på kysten er nesten umulig å varsle lokale forhold helt presist. I skrivende stund har vinden løyet ned til en liten kuling, men til gjengjeld bøtter det ned vann og sikten er nesten borte. Det er greit å ligge her ved brygga til det verste har gitt seg, sammen med en aleneseiler fra Brønnøysund.

Vi er advart mot de kraftige fallvindene inn fjorden til Svartisen. Det er en tur som først og fremst er en naturopplevelse og derfor er sikten avgjørende for om det er noen vits i å ta turen inn. Dere som har Jon Amtrups: Havneguiden 4, kan bare ta en titt på forsiden for å få et inntrykk av stedet.

Været var fortsatt for dårlig på mandag 31. juli til å ta de 15 nautiske milene inn til Svartisen. Skyene ligger lavt og det er regn og liten sikt. VI bestemmer oss for å gå vestover i stedet for østover. Det har ingen hensikt å gå inn Holandsfjorden for å se etter en isbre som vi antakelig ikke får se.