Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.

Målet er Tromsø, og opplevelser på Norvegen


Titranulykken

Titran er som mange av de andre værene vi har besøkt, et spesielt sted med mye og dramatisk historie. I oktober 1899, nådde ikke meldingen om en varslet storm fram til det lille samfunnet på grunn av manglende telefonforbindelse. Hele fiskeflåten gikk ut, fordi de hadde fått gode fangster. Mer enn 60 båter med oppkjøpere lå inne og ventet. Stormen kom fra nordvest med orkan styrke og tok 142 fiskeres liv.

Dette var en nasjonal tragedie og førte til at det ble satt i gang en innsamlingsaksjon for å skaffe midler til de etterlatte. Både Bjørnstjerne Bjørnson og Fritjof Nansen bidro til at det ble etablert et fond på det nesten ufattelige beløpet 806 400 kroner. Wikipedia illustrerer engasjementet og givergleden med eksempelet om en norsk kaptein på skipet Taku som befant seg i Kina. Han sendte 5 koner til presten i Fredrikstad med beskjed om å sende pengene til rette vedkommende.

Fondet ble først avviklet i 1976, og bidro også til redningstjenesten på havet. Ved kirken er det reist en bauta, med navn og hjemsted på alle de omkomne fiskerne.