Vilje er en 39 fot Långedrag DS bygget i stål. Vi er Helge Halvorsen og Hilde Brodahl som eier og seiler s/y Vilje.

Målet er Tromsø, og opplevelser på Norvegen


I le for kulingen

Vi dro tidlig fra Kuringvågen for å komme oss lenger sør før en varslet stiv kuling fra nordvest. Sterk kuling utsatte steder gjør det fornuftig å finne steder som ikke er utsatte. Kulingen skulle ikke komme før på kvelden, men vi var i ytterkant av det varslede området (Frøya til Rørvik), så vi regnet med at det kunne bli mye vind utover ettermiddagen.

På høyde med Fosenhalvøya vurderte vi å enten gå inn til Uthaug, som vi kjente fra turen nordover, til Storfosna eller til Hitra. Vi valgte det siste og fikk bare med oss de første 10 - 12 sekundmeterne av kulingen på vei inn til Kirkvågen Marina i Fillan.

Stedet Fillan er kommunesenter på Hitra, men selve tettstedet er et litt sjarmløst shopping- og servicesenter en kilometer ovenfor havna. Havna er ikke noe mer enn en liten molohavn med noen få båter og en gjestebrygge. Nærmeste naboer er en branntomt, en kirkegård og et kommunalt vannrenseanlegg. Det den manglet på sjarm tok den igjen på le for kulingen. Som så mange steder på kysten, ligger den gamle kirken ved en god havnevåg. Vi merket knapt nok vinden som blåste over hodet på oss gjennom natta.